Eerste projectweek met bedrijven

Begin november waren de eerste projectweken van de opleiding Technicus engineering I & E. De studenten hadden zichzelf ingedeeld in vier groepen. Iedere groep bezocht een week lang een bedrijf: Engie, Strukton, Energiewacht of Eekels. In samenwerking met de coach en projectleider hadden de bedrijven een kennismakingsprogramma opgesteld. Wat het meest tot de verbeelding sprak was het meelopen met de servicemonteurs. ‘Dan zie je echt, wat het werk inhoudt’, zei een van de studenten. Ook een beursbezoek aan Amsterdam, excursies en praktische opdrachten spraken tot de verbeelding. Aan het eind van de week gaven de studenten presentaties aan het bedrijf over hun ervaringen. De projectweek is ook bij de bedrijven erg goed bevallen. Wat opviel was de onderzoekende houding van veel studenten.