Praktische informatie

Opleidingduur

Tijdens een vierjarig opleidingstraject word jij klaargestoomd voor het vak Technicus engineering I & E.  Wil je de opleiding sneller afronden? In sommige gevallen is het mogelijk om het traject versneld te doorlopen, geheel afhankelijk van jouw motivatie, scores en vooropleiding.

Meer weten over de inhoud van de studie?

Studiebelasting

De studiebelasting beslaat veertig uur per week. De eerste twee jaar vinden voornamelijk op school plaats, in de schoolbanken en in de praktijklokalen van het Alfa-college. Daarnaast zijn er projectweken bij bedrijven en een stage opgenomen in het programma.  Na het tweede jaar ga je als trainee (betaald) aan de slag bij een van de aangesloten bedrijven en is de verdeling drie dagen traineeship en twee dagen school.

Toelating

Heb je interesse in de opleiding? Dan word je automatisch toegelaten als je aan één van onderstaande voorwaarden voldoet.

Wat heb je nodig?

  • Je bent in het bezit van een diploma vmbo-tl;
  • Je hebt een overgangsbewijs van het derde naar het vierde jaar havo of vwo of;
  • Je hebt al een technische mbo-opleiding gevolgd op niveau 3.

Voldoe je niet aan bovenstaande voorwaarden (bijvoorbeeld omdat je als vluchteling met status in Nederland woont, een ander diploma hebt of voortijdig school hebt verlaten), maar ben je enorm enthousiast over de opleiding en ben je zeer gemotiveerd om te starten? Dan ben je onder voorwaarden toelaatbaar.

Omdat de opleiding nieuw is, is het (nog) niet mogelijk om tussentijds in te stromen. Heb je interesse om in september 2018 te starten met de studie, laat ons dit dan vooral weten. We horen het graag!

Vragen?

Heb je vragen over de voorwaarden van toelating of twijfel je? Neem gerust contact met ons op. In overleg is veel mogelijk!

Neem contact op

Overzicht kosten

Wil je de opleiding volgen, dan moet je rekening houden met de volgende kosten:

  • Lesgeld: € 1.137,-
  • Boeken en (digitaal) lesmateriaal: € 400,-
  • Gereedschap: Wordt beschikbaar gesteld; er wordt alleen een borg gevraagd
  • Werkschoenen: Zelf aanschaffen

Bovenstaande bedragen gelden in 2017/2018 voor één opleidingsjaar. Ben je nog geen 18 als je met de opleiding start? Dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je 18 jaar of ouder, dan heb je recht op studiefinanciering. Meer hierover lees je op de website van DUO.

Direct aanmelden

Deze site wordt aangepast.
Voor actuele informatie over de opleiding Technicus engineering installatietechniek, klik op onderstaande link
Deze site wordt aangepast.
Voor actuele informatie over de opleiding Technicus engineering installatietechniek, klik op onderstaande link