Vakken

Opbouw studie

 • Jaar 1

  In het eerste jaar van de studie leer je alles over elektrotechniek en installatietechniek. Na een inleiding in de eerste periode, ga je er in de daaropvolgende maanden dieper op in. Water, gas, elektro en verwarmen komen aan bod, waarbij je afwisselend theorie en praktijklessen krijgt. Daarnaast is er volop aandacht voor interpersoonlijke vaardigheden, zoals presenteren, timemanagement en leerstijlen. Generieke vaardigheden als Nederlands, Engels en Rekenen ontwikkel je bovendien gedurende het hele jaar. In het eerste jaar zijn bovendien vier projectweken opgenomen. Tijdens deze weken werk je in groepjes samen aan opdrachten van de betrokken bedrijven. Je past jouw kennis dan ook direct toe in de praktijk!

 • Jaar 2

  Ook het tweede jaar van de opleiding is een prettige mix van theorie en praktijk: dat wat je in de boeken leert, pas je direct toe in de praktijklessen en in een stage bij een van de bij de opleiding betrokken bedrijven. Je gaat aan de slag met vakgebieden als koudetechniek, meet- en regeltechnieken, domotica- en besturingstechnieken en duurzame technologieën.

 • Jaar 3

  Waar er in de eerste twee jaar veel aandacht is voor basisvaardigheden en vakkennis , verandert dit in het derde jaar: je gaat je opgedane kennis toepassen in de praktijk door middel van een betaald traineeship. Drie dagen in de week werk je bij een bedrijf; twee dagen in de week ga je naar school.

 • Jaar 4

  Je laatste jaar! Jij bent bijna klaargestoomd als Technicus engineering I & E en dat biedt grote kansen op de arbeidsmarkt. Met deze opleiding heb je 100% kans op een baan. In het laatste jaar van de opleiding ga je jouw kennis opnieuw toepassen in de praktijk middels een traineeship. Je wordt zowel begeleid vanuit het bedrijf waar jij jouw traineeship doet, als vanuit school. Net als in de voorgaande jaren ligt de focus daarbij op drie deelgebieden: vakkennis, social skills en digitalisering.

 • Na je studie

  Doorloop jij de opleiding zoals het een echte vakman of –vrouw betaamt, dan wordt jouw inspanning na afronding van het opleidingstraject beloond met een diploma Technicus engineering I & E dipoma op MBO 4 niveau, waarmee je ook toegang hebt tot het HBO.

Deze site wordt aangepast.
Voor actuele informatie over de opleiding Technicus engineering installatietechniek, klik op onderstaande link
Deze site wordt aangepast.
Voor actuele informatie over de opleiding Technicus engineering installatietechniek, klik op onderstaande link