Docenten

Vakspecialisten in een praktijklokaal

Noem ze specialisten, vakidioten of ambachtslieden; de docenten van de opleiding Technicus engineering I & E weten waar ze het over hebben. Zij staan dagelijks letterlijk met hun voeten in het werkgebied. Bovendien hebben zij een belangrijke extra: een onbegrensde nieuwsgierigheid naar (digitale) vernieuwingen en ontwikkelingen!

Met vieze handen in de schoolbanken

De docenten hebben liefde voor hun vak en weten wat het is om vieze handen te krijgen. De theorielessen? Een verlengstuk van de praktijk, in plaats van andersom. Als vakman van de toekomst moet jij de ruimte krijgen om te experimenteren, fouten te maken en die fouten kunnen bespreken met je docent.

Jij krijgt les van docenten van het Alfa-college en van praktijkopleiders van de aangesloten bedrijven. Je lessen? Die volg je zowel in de schoolbanken en praktijklokalen van het Alfa-college als binnen de (veel interessantere) muren van tech-, energie- en installatiebedrijven. Zo zorgen we ervoor dat de theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten. In kleine werkgroepen en met behulp van e-learning leer je programmeren, sleutel je aan technische installaties en brengen onze docenten jou de ins en outs bij van elektrotechnische snufjes.

Nieuwsgierig wie jou gaan opleiden tot dé vakspecialist van de toekomst?

Michel Buining

Electrotechniek & Domotica

Richard Boomgaarden

Electrotechniek

Richard Dallinga

Mentor & Duurzaamheid

Luuk Siemelink

Automatisering

Social skills

Als vakman of –vrouw van de toekomst ben jij in staat om complexe IT- en techniekvraagstukken op te lossen en bovendien moeiteloos te vertalen naar begrijpelijke taal. Jij weet jouw samenwerkingspartners het vertrouwen te geven dat je technische problemen op kunt oplossen, zonder ze te vermoeien met moeilijk jargon. Om je klaar te stomen voor de praktijk, is er gedurende de opleiding veel ruimte voor de ontwikkeling van je social skills. Denk aan samenwerken, presenteren en project- en timemanagement, maar ook leer je hoe jij jezelf voortdurend kunt blijven ontwikkelen. Om vakspecialist van de toekomst te worden én te blijven is het namelijk van belang dat je een leven lang leert. Een aan de opleiding verbonden coach helpt je daarbij, door middel van ‘leren-leren’. Jouw docenten op dit vlak?

Baudien Gebbink

21st Century Skills

Boaz Hoogland

Installatietechniek

Gerben van der Hoek

Koudetechniek

Deze site wordt aangepast.
Voor actuele informatie over de opleiding Technicus engineering installatietechniek, klik op onderstaande link
Deze site wordt aangepast.
Voor actuele informatie over de opleiding Technicus engineering installatietechniek, klik op onderstaande link