Werkplekbegeleiders aan het woord

Werkplekbegeleiders aan het woord

De praktijkopleiders en werkplekbegeleiders zijn de mensen die jou begeleiden bij het praktische gedeelte van de studie. Zij geven gastcolleges, begeleiden je op de werkvloer en kijken mee bij jouw ontwikkeling in het werkveld. Ze helpen ze je bij de vaktechnische vaardigheden, maar kijken ook naar je communicatieve skills en hoe jij je ontwikkelt als vakman of – vrouw van de toekomst. Hieronder vertellen ze je waarom zij zo gemotiveerd zijn om jou te begeleiden gedurende jouw opleiding.

Strukton Worksphere

ICT wordt steeds belangrijker. We merken nu al dat het moeilijk is om goede monteurs en technici te vinden die over solide ICT-kennis beschikken. Over een paar jaar is de spoeling nog dunner en de vraag nog groter. Over vijf jaar krijgen we te maken met vraagstukken waarvan we nu nog geen idee hebben met wie en welke kennis we die gaan oplossen. Als praktijkopleider staan we aan de wieg van de toekomstige medewerkers wiens functie als ‘data scientist’ nu nog niet bestaat.

Energiewacht

In ons werkveld zien we dat technieken voor beheer op afstand, virtual reality en sensortechnologie steeds belangrijker worden. Onze (toekomstige) monteurs werken straks met deze nieuwste technologieën en het is dan ook een pré als ze op de hoogte zijn van de nieuwste technische ontwikkelingen. Door bij te dragen aan (het ontwikkelen van) de opleiding, krijgen we de kans om input te geven op de lesstof en kunnen we al in een vroeg stadium contact leggen met de vakmensen van de toekomst. De opleiding geeft het monteursvak een boost: er zo’n door de vele technologische ontwikkelingen zoveel nieuwe, aantrekkelijke mogelijkheden en kansen voor jongeren!

ENGIE Services

ENGIE Services streeft ernaar een substantiële bijdrage te leveren aan de houdbaarheid van de wereld waarin wij leven. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal; door hun duurzame inzetbaarheid maken we, samen met hen, onze missie waar. De technologische ontwikkelingen binnen ons vakgebied zijn zeer dynamisch en samen met de vele mogelijkheden binnen de ICT-sector vormen ze een grote kans voor onze sector. Instroom van jonge vakmensen op ieder niveau binnen ons bedrijf is dan ook van cruciaal belang. Door ons aan te sluiten bij de ontwikkeling van de opleiding en mee te denken over de inhoud van het opleidingstraject, kunnen we ervoor zorgen dat het onderwijs aansluit op de behoefte van ENGIE Services in relatie tot de grote veranderende behoefte van de markt.

Eekels | TBI

Eekels krijgt veelvuldig te maken met vraagstukken op het snijvlak van ICT en techniek. De opleiding biedt ons de om in contact te komen met vakmensen en zelfs bij te dragen aan hun opleiding. Binnen ons bedrijf bestaat namelijk een grote behoefte aan mensen met goede technische kennis en goede sociale vaardigheden. De opleiding Technicus engineering I & E voorziet hierin op innovatie wijze. Daarom dragen wij graag ons steentje bij en hebben we ons aan de opleiding verbonden als praktijkopleider.

Opleidingsbedrijf Installatietechniek

Binnen de branche is een toenemende vraag naar MBO opgeleide vakmensen. Wij willen bedrijven en leerlingen met elkaar in contact brengen, zodat een nieuw instroomkanaal ontstaat voor jongeren die affiniteit hebben met zowel ICT als installatie- en elektrotechniek. Door als opleidingsbedrijf aan te sluiten bij de opleiding Technicus engineering I & E, bieden we kleinere installatiebedrijven toegang tot goed opgeleide vakmensen en kunnen we de leerlingen anderzijds in contact bieden met interessante bedrijven waar ze hun opgedane kennis kunnen toepassen.

Deze site wordt aangepast.
Voor actuele informatie over de opleiding Technicus engineering installatietechniek, klik op onderstaande link
Deze site wordt aangepast.
Voor actuele informatie over de opleiding Technicus engineering installatietechniek, klik op onderstaande link