Studenten bezoeken Virtual Reality Centre Groningen

Enkele weken geleden bezochten onze studenten het Virtual Reality Centre van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit maakt onderdeel uit van het Centrum voor Informatie Technologie (CIT). Hoog tijd voor onze studenten om kennis te maken met deze techniek van de toekomst!

VR, wat kun je ermee? Of eigenlijk, wat niet. Zo bleek dat VR niet alleen wordt toegepast in de technische sector, maar ook bv. in de medische sector. Zo leren studenten geneeskunde meer over anatomie door een knie in 3D in en uit elkaar te zetten. Onze studenten mochten dit ook even proberen. Dit was voor sommige wel een aparte ervaring!

Het bleef natuurlijk niet alleen bij uitleg.. Iedereen kreeg een bril op en stapte de wereld van VR binnen. Een wereld van eindeloze mogelijkheden: van modellen van de aarde en sterrenstelsels tot het ontwerp van de dierentuin Wildlands. Ook konden we in de ‘VR Cave’ rondlopen in een echte technische installatie: de nieuwe bietenwasinstallatie van de Suikerunie in Groningen. Zo kwamen onze studenten op plekken die niet voor iedereen toegankelijk zijn en werd een groot voordeel van VR duidelijk. Eventuele fouten zijn eenvoudig te ontdekken en te herstellen. De verwachting is dan ook dat deze techniek steeds belangrijker zal worden in de installatie-en elektrotechniek. Daarom wordt samen met OTIB gewerkt aan de ontwikkeling van een VR programma specifiek voor deze opleiding.