Presentaties projectweek voor docenten en bedrijven

Op dinsdagmiddag 14 november presenteerden de studenten op het Alfa-college hun ervaringen met de eerste projectweek. Niet alleen aan elkaar en de docenten, maar ook aan de bedrijven. Iedere groep presenteerde zijn eigen ervaringen. Ze gaven aan veel geleerd te hebben: wat doet het bedrijf en welke mogelijkheden biedt het bedrijf hen. Hoe zit Energiewacht in elkaar? Hoe werken binnendienst en monteurs samen? De studenten hadden een film gemaakt die zij op de bijeenkomst lieten zien. De studenten die bij Engie zijn geweest vertellen over hun belevenissen tijdens de excursies en op de veiligheidsbeurs in Amsterdam. De bezoekers van Strukton vertellen over hun meeloopdag met de monteurs. De studenten bij Eekels laten zien hoe zij de week hebben ervaren met bezoek aan scheepswerf en het zelf bouwen van een paneel. De studenten stelden ter plekke de vraag aan de bedrijven, hoe zij de projectweek met de studenten hadden ervaren. Heel positief en pro-actief, zo bleek! Nieuwsgierig en met veel interesse voor wat gepresenteerd of bezocht werd. Aan het eind van de bijeenkomst bespraken studenten, docenten en de bedrijven met elkaar wat verbeterd kon worden aan de projectweken: meer tijd besteden aan het meelopen met monteurs, verkorten van presentaties, maar vooral doorgaan met de projectweken!